فواید و ارزش غذایی خربزه
خربزه یکی از میوههای تابستانی است که به دلیل طعم خوشمزه و خواص غذایی بسیار مفید برای سلامتی بدن، پرطرفداری دارد. این میوه با آب و هوای گرم و تمامی ویتامینها و مواد معدنی ای که داراست، برای روزانه خوردن بسیار مناسب است.
غذایی بودن خربزه:
شیرینی خربزه، از قند و فرکتوز تشکیل شده است و ارزش غذایی بالایی دارد. در هر 100 گرم خربزه حدود ۶۴ کیلوکالری انرژی، ۱٫۶ گرم پروتئین، ۰٫۲ گرم چربی، ۱۶٫۳ گرم کربوهیدرات، ۰٫۸ گرم فیبر، ویتامین C، ویتامین A، پتاسیم، کلسیم و منیزیم وجود دارد. همچنین، خربزه از آنتیاکسیدانهای طبیعی برخوردار است که موجب محافظت از سلولهای بدن در برابر اثرات آسیبزا و بیماریزا میشود.
فواید خوردن خربزه:
1. کاهش فشار خون: خربزه دارای مقدار قابل توجهی پتاسیم است که برای کاهش فشار خون بسیار مفید است.
2. تقویت سیستم ایمنی: خربزه موجب افزایش سطح ویتامینهای C و A در بدن میشود که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
3. کاهش خطر ابتلا به سرطان: خربزه حاوی آنتیاکسیدانهای قوی و کارآمد است که به مبارزه با سرطان کمک میکند.
4. افزایش سطح آب در بدن: خربزه غنی از آب است که مصرف آن موجب افزایش سطح آب در بدن میشود و به جلوگیری از خشکی پوست و بدن کمک میکند.
5. کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی: مصرف میوههای خنککننده مانند خربزه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
6. تنظیم گوارش: خربزه دارای فیبر غذایی بوده که موجب تنظیم گوارش میشود و به جلوگیری از یبوست کمک میکند.
ازآنجا که خربزه میوهای خنککننده است، بهتر است در روزهای گرم تابستان مصرف شود. همچنین، برای نگهداری خربزه بهتر است در دمای خنک نگهداری شود تا طعم و کیفیت آن حفظ شود.