رادیولوژی باریوم سوآلو (مری) چیست
باریم میل یکی از روشهای عکسبرداری پزشکی است که برای تشخیص و بررسی مشکلات معده مورد استفاده قرار میگیرد. باریم یک محلول است که در عکسبرداریهای پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند مجاری گوارشی را بپوشاند. در این روش، بیمار باید حداقل چند ساعت ناشتا باشد و بعد از میل باریم، تصاویر به صورت ایستاده گرفته میشوند. باریم موجب میشود تا دقت تصاویر بالاتر رفته و پزشک بتواند مشکلات گوارشی را دقیقتر تشخیص دهد.
آزمون بلع باریوم یکی دیگر از روشهای عکسبرداری پزشکی است که برای نشان دادن مری و بررسی معده و ابتدای روده کوچک به کار میرود. در این روش، باریم پودری سفید رنگ است که با اشعه ایکس دیده میشود و به منظور انجام آزمایش از آن استفاده میشود. آزمایش بلع باریوم برای بررسی و تشخیص مشکلات در حلق و مری، سرطان سر و گردن، حلق یا مری، فتق هیاتال، وریدهای بزرگ شده (واریس مری)، اختلالات عضلانی مانند مشکل در بلع (دیسفاژی) یا اسپاسم آشالازی و بیماری رفلاکس معده و زخم معده انجام میشود.
در هر دو روش باریم میل و بلع باریوم، باریم پس از انجام آزمایش باید از بدن خارج شود و ممکن است به شما یک ملین برای کمک به این امر داده شود. عوارض جانبی جدی پس از آزمایش بلع باریوم شامل تنگی نفس، سرگیجه، تهوع، استفراغ، و درد شکمی هستند. به همین دلیل، قبل از انجام هر یک از این روشها، باید با پزشک خود درباره عوارض جانبی و ریسکهای مربوط به آنها صحبت کنید.